לא עוד המתנות ארוכות בשגרירות ארצות הברית?
נכון להיום, כדי להוציא ויזה, עליכם למלא טפסים מקוונים ולענות על שאלות ארוכות ומורכבות, שלפעמים כדי לענות עליהן תצטרכו לנבור עמוק בעבר שלכם. לאחר שליחת הטפסים יש לחכות לזימון לראיון בשגרירות ארצות הברית בישראל, להגיע פיזית לקונסוליה בתל-אביב או בירושלים ולעבור שם תחקירים ארוכים, שכל מטרתם היא לבדוק את זכאותכם לוויזה.
הסיבה העיקרית לסירוב מצד השגרירות האמריקאית היא כישלון להוכיח קשר מחייב למדינת ישראל, כלומר סיבה שתגרום לכם לחזור לכאן. כדי להוכיח שאינכם מתכוונים להגר לארצות הברית, עליכם להציג ראיות חותכות לכך שיש דברים חשובים שמחכים לכם בארץ הקודש, כמו למשל חתונה, עסק שתלוי בכם, חובות, גיוס לצה"ל, לימודים, חוזה עבודה שאתם חתומים עליו לתקופה ארוכה ועוד…
אם לא התייאשתם עד כאן, אז נזכיר לכם שהתענוג הזה גם עולה לא מעט כסף, ובסוף, אף אחד לא יכול להבטיח שאכן תקבלו את הוויזה המיוחלת. גם במקרים בהם הוויזה מאושרת, היא לרוב מוגבלת בזמן, שנע בין חצי שנה ל-10 שנים. ואם בתום התקופה הזו תרצו לטוס שוב לארצות הברית, תצטרכו לעבור את כל התהליך מהתחלה.
בקרוב בישראל: הסכם לביטול הוויזות לארצות הברית
נראה שדווקא יש סיבה טובה לשמוח, כי בקרוב מאוד הישראלים לא יצטרכו לבצע את התהליך המייגע. כך לפחות עולה מהציוץ של שרת המשפטים, איילת שקד, בחשבון הטוויטר שלה: "סוגרים הסכם לביטול הוויזות. מאז כניסתי לתפקיד אנחנו עובדים מול האמריקאים להצטרף לקבוצה נבחרת של מדינות שאזרחיהן פטורים מהשגת ויזה לכניסה לארה"ב. מצאנו את האיזון בין שמירה על פרטיות אזרחי ישראל לבין הדרישות האמריקאיות".
כזכור, ביולי 2017 פורסמה ידיעה, לפיה האמריקאים הציבו תנאים למתן פטור מוויזה לישראלים, והם: שימוש בדרכונים המכילים נתונים ביומטריים של אזרחי ישראל ושיתוף פעולה הדוק בין ארצות הברית לישראל במידע על חשודים. אזרחים רבים הביעו התנגדות לתנאי הראשון בטענה שמדובר בפגיעה חמורה בפרטיות.
עכשיו, לאחר ששמענו את הבשורה המרגשת של השרה שקד, נותר לנו רק להחליט לאן בא לנו לטוס קודם, לניו יורק, ללוס אנג'לס או למיאמי. ובעצם למה צריך לבחור? אם ההסכם באמת יצא לפועל (ונקווה שזה יקרה כמה שיותר מהר), נקבל אשרת שהייה של תייר למשך 90 יום, כך שאם כסף לא מהווה בעיה, נוכל לבקר בכל המקומות המדהימים שאנחנו חולמים עליהם.