הגירה לארה"ב

מדינת ההזדמנויות (או יותר נכון, פדרציית 50 מדינות ההזדמנויות) היא כנראה המקום המדובר ביותר בעולם, ומה הפלא? מדובר על שטח של מעל שלושה וחצי מיליון קילומטרים רבועים של מעצמה כלכלית, תרבותית, חברתית והיסטורית.
מחופי הזהב הלא נגמרים של מדינת קליפורניה, התעשייה המוזיקלית הפורה בנאשוויל, טנסי ועד למהפכות העולמיות שנסגרות בחדרי חדרים בבית הכי לבן בוושינגטון, ארצות הברית מזמן ביססה את עצמה כיעד מטלטל, כזה שנסחפים בתוכו ועוזבים (אם בכלל מצליחים) פשוט בני אדם אחרים.

אז מה בעצם כדאי לישראלי המהגר לארה"ב לדעת רגע לפני שהוא אורז מזוודה ומתאמן בלבטא את העיצור th? שמחים ששאלתם, והנה כל התשובות.

הגירה לארצות הברית
Image by TravelScape on Freepik

משנה מקום, משנה שכר

כבר אמרנו מעצמה כלכלית? אז זה נוגע גם לכם. כוחה הכלכלי של ארצות הברית עזר לה לשרוד לא מעט מפלות פיננסיות עולמיות, עם אחוז אבטלה של 5.5 בלבד (נכון ללפני הקורונה). וכשהדולר הופך לנכס של ממש (והוא נכס של ממש), המשכורות בהתאם – דוחות OECD עדכניים מצביעים כי בהשוואה לשאר המדינות, אמריקאים מרוויחים את השכר הממוצע הגבוה ביותר בעולם. חכו, לא סיימנו.
תופתעו לשמוע שארצות הברית מדורגת, למרות הסטיגמה ההפוכה, כמקום לא יקר למחייה בהשוואה למדינות אחרות דוגמת בריטניה, למשל. בדירוג היוקרתי של Global Food Security Index, ארצות הברית דורגה במקום הראשון עבור ביטחון ותמחור נגיש של מזון.

כבר נאמר שאין לחשוב מה המדינה יכולה לעשות עבורך, אלא מה אתה יכול לעשות עבור המדינה. אז הנה מה שאתם יכולים לעשות, וזה מתחלק למספר תפקידים. ע"פ אתר indeed.com המקצועות הדרושים נכון להיום בארצות הברית (יוני 2020) נעים בין מטפלים, אחיות ועובדי בניין, ועד לתפקידי ניתוח מערכות, פיננסים, בניית אתרים ועוד.

אין ספק שרילוקיישן לארצות הברית בעבודה נדרשת משפרת את פוטנציאל ההיטמעות בארץ החדשה, וגם פותחת הזדמנויות חדשות שביכולתן להוביל להתיישבות ממושכת, ולעיתים עד לכדי תושבות קבע של ממש.

הגירה לפי מקצועות מבוקשים בארצות הברית

בארצות הברית אומנם אין תוכנית הגירה ממוקדת לבעלי מקצועות מבוקשים כמו שיש בקנדה ובאוסטרליה, אבל ישנן כמה אפשרויות הגירה על בסיס תעסוקה:

  • אשרת עבודה (H-1B) – חברות אמריקאיות יכולות להעסיק עובדים זרים בעלי כישורים ייחודיים בתחומים כמו מדעי המחשב, הנדסה, רפואה, אדריכלות וכדומה.
  • ויזת ניהול חברות (L-1) – ויזה המאפשרת לחברות בין-לאומיות המעוניינות להעסיק עובדים בכירים או בעלי ידע ייחודי בסניפים בארצות הברית.
  • ויזת השקעות (EB-5) – ויזה המיועדת למשקיעים המסוגלים להשקיע סכום כסף משמעותי (לרוב מיליון דולר ומעלה) כדי להקים עסק שייצר מספר משרות בארצות הברית.
  • אשרת כישרון (O-1) – למומחים ובעלי כישורים יוצאי דופן בתחומם, כמו אמנים, ספורטאים או מדענים.

באופן כללי, הדרישה למקצועות משתנה בהתאם לצרכים המשתנים של שוק העבודה האמריקאי. השכלה גבוהה, ניסיון מקצועי, שליטה באנגלית וקריטריונים נוספים משפיעים על הסיכוי לרילוקיישן לארצות הברית.

ישנם מספר מקצועות מבוקשים להגירה של ישראלים לארצות הברית:

  • מקצועות טכנולוגיים: מהנדסי תוכנה, מפתחים, מנתחי נתונים, מומחי אבטחת מידע ועוד. תעשיית ההיי-טק בארה"ב מושכת מהנדסים ואנשי מקצוע מישראל בשל הידע והניסיון שלהם.
  • רופאים ובעלי מקצוע בתחומי הבריאות: רופאים, רופאי שיניים, אחיות, טכנאי רנטגן וכדומה, בעלי ניסיון וידע בתחומם יכולים למצוא הזדמנויות טובות בארצות הברית.
  • עורכי דין ויועצים משפטיים: עורכי דין ישראלים בעלי ידע ברגולציה בין-לאומית ובמשפט עסקי יכולים להיות מבוקשים בארצות הברית.
  • מנהלי עסקים ויזמים: ניהול עסקים, שיווק, יזמות ועסקים חדשניים הם ענפים מבוקשים להגירה לארצות הברית.
  • אנשי אקדמיה ומחקר: חוקרים, מרצים ופרופסורים מצטיינים יכולים למצוא הזדמנויות באוניברסיטאות ומכוני מחקר מובילים בארצות הברית.

ישנם מספר מקצועות מבוקשים בארצות הברית שאינם דורשים השכלה אקדמית או תארים מקצועיים:

  • עבודות בניין ושיפוצים – כגון קבלנים, נגרים, חשמלאים, נגרים וצבעים. בארצות הברית יש ביקוש גבוה לעובדים מנוסים במקצועות אלה.
  • טכנאים ומתקינים – כגון טכנאי מזגנים, מתקיני חלונות, טכנאי מכונות תעשייתיות ועוד. יש יתרון לבעלי ניסיון והכשרה מקצועית בתחום.
  • נהגים מקצועיים – כגון נהגי משאיות, אוטובוסים, רכבי חלוקה ועוד. נדרשת רישיון נהיגה מתאים.
  • טבחים ועובדי מטבח – במסעדות, מלונות, בתי חולים וכדומה.
  • עובדים בתחומי הלוגיסטיקה והמשלוחים – מנהלי מחסנים, עובדי חנויות חלפים וכדומה.

המפתח להשתלבות במקצועות האלה הוא ניסיון מוכח, כישורים טכניים רלוונטיים, מוטיבציה גבוהה ולעיתים גם הכשרה מקצועית קצרה. השליטה בשפה האנגלית מהווה גם היא יתרון משמעותי.

הקהילה הישראלית בארצות הברית

אם חשוב לכם להיות חלק מקהילה ישראלית, כדאי לכם לדעת שבארצות הברית יש מספר ריכוזים גדולים של ישראלים:

  • אזור סיליקון ואלי בקליפורניה – האזור הידוע בתעשיית הטכנולוגיה וההייטק כולל, בין השאר, את ערים כמו סן פרנסיסקו, סן חוזה ופאלו אלטו. בעמק הסיליקון יש קהילה גדולה של ישראלים מתחום ההייטק, הסטארטאפים והיזמות העסקית.
  • אזור ניו יורק וניו ג'רזי – בערים כמו ניו יורק סיטי, ג'רזי סיטי ואזור המטרופוליטן של ניו ג'רזי יש קהילה גדולה של ישראלים. האזור ידוע בפעילות עסקית ותרבותית רבה, ויש בו המון אירועים ופעילות ישראליות.
  • אזור מיאמי, פלורידה – גם במיאמי והסביבה יש ריכוז גבוה של ישראלים. האזור מציע תשתית עסקית ותיירותית טובה.
  • אזור לוס אנג'לס, קליפורניה – לוס אנג'לס היא העיר הגדולה ביותר בקליפורניה והיא כוללת קהילה ישראלית גדולה ודינמית.
  • בוסטון, מסצ'וסטס – בוסטון מכילה מספר אוניברסיטאות ומוסדות להשכלה גבוהה, בהן אוניברסיטת הרווארד, המובילה בתחום המחקר והחדשנות.
  • מיניאפוליס וסנט פול, מינסוטה – באזור יש קהילה גדולה של ישראלים העוסקת בתחומים כמו הייטק, ביוטק ותעשיות רפואיות.
  • אטלנטה, ג'ורג'יה – באטלנטה יש קהילה ישראלית פעילה ומגוונת, עם תרבות ישראלית ואירועים יהודים רבים.
  • דאלאס ויוסטון, טקסס – בערים האלה יש ריכוזים גדולים של ישראלים העוסקים בתחומים כמו הייטק, פיננסים ותעשיית הנפט והגז.

 

דיור בארה"ב

דיור בארצות הברית

שטחה העצום של ארצות הברית מאפשר, ככלל, דירות, מגרשים ובתים נגישים יותר ומרווחים יותר מרוב אזורי המחייה במדינות אירופאיות אחרות, ואף מאזורים מאוכלסים יותר בישראל (כי מדינת תל אביב לא זולה, חבר'ה).
לצורך השוואת מחירי דירות נתייחס לדירת שלושה חדרים ממוצעת.
אז כן, במרכז ניו יורק דירה כזו תעלה לכם סביב 16,000 ₪ לשכירות חודשית. כשתתרחקו קצת לברוקלין המחיר כבר יצנח לממוצע שכירות של 10,000 ₪ לדירה כמעט זהה, ואז אם נרחיק לכת אל פוקיפסי או ניו ג'רזי, נתחיל להיתקל במחירים שאנחנו מכירים גם בארץ – כ-5,000 ₪ לדירה זהה לחודש. באזורים אף פחות מרכזיים מאלו, המחירים ממשיכים לצנוח. אז לא היינו מאבדים תקווה לדיור במחיר הוגן בארצות הברית – כמו תמיד, העניין הוא לוקיישן, לוקיישן, לוקיישן.
הדבר נכון גם לרכישת דירה – דירת שלושה חדרים בלוס אנג'לס יכולה להגיע לסכום של 5,000,000 ₪, בעוד שבפלורידה דירה זהה במתחם דירות יוקרתי תעלה לכם סכום של כמעט חצי, כ-2,600,000 ₪.
ולסיכום, זהו כלל מפתח לנדל"ן בארצות לא נגמרות דוגמת ארה"ב – רוצה לחיות במטרופולין עמוסה ותוססת? יהיה לך יותר זול לשכור. רוצה לחיות באזורים פחות מרכזיים או/גם מאוכלסים? יהיה לך יותר זול לקנות.

אני רוצה להיות חלק מזה, ניו יורק, ניו יורק! איך מהגרים לארה"ב?

על מנת להיכנס לארצות הברית מבקרים מרוב המדינות חייבים בוויזה, חותמת או מדבקה בדרכון שלהם, המצביעה על מטרת הכניסה למדינה.

על מנת להנפיק עבורכם אשרה כזאת, עליכם ליצור קשר עם שגרירות ארה”ב במדינת האם (במקרה שלנו, שגרירות ארצות הברית בישראל) ולהתחיל את תהליך הבקשה. הדרישות לקבלת אשרות שהייה מכל סוג שהוא, כולל ויזה, ישתנו מאדם לאדם בהתאם למצבו, סטטוס התעסוקתי הנוכחי, הימצאותם של בני זוג או קרובי משפחה בארצות הברית, ועוד. התהליך לוקח מספר חודשים ויש להתכונן אליו מראש ולבדוק מול השגרירות מה נדרש מכם לעשות כדי להתקדם.

לחצו כאן כדי לקבל את כל המידע על גרין קארד לארה”ב.

אנו מזמינים אתכם להיכנס ולהתעדכן באתר ההגירה הרשמי של ארה”ב למידע נוסף ושליחת טפסים.
אתר ההגירה הרשמי של ארה”ב     : http://www.immigrationdirect.com/

בהצלחה!