עבודה באוסטרליה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

בשנים האחרונות גוברת בקרב החברה הישראלית המגמה לחפש עבודה באוסטרליה. העובדה כי העולם נהפך לכפר גלובלי קטן, המאפשר ניידות ומגוון עצום של אפשרויות תעסוקה, כמו גם גורמי פנים המאפיינים את החיים בישראל (כגון: אבטלה, מצב ביטחוני או רמות שכר), מביאים ישראלים רבים לחפש עבודה באוסטרליה המתאימה לכישוריהם.
על אף העובדה כי ישראלים צריכים ויזה לאוסטרליה על מנת להיכנס למדינה, אין פרט זה גורע מן הרצון של הישראלים לטוס לאוסטרליה על מנת לשדרג את רמת חייהם מבחינת שכר ורמת החיים.

אפשרויות עבודה באוסטרליה לישראלים

בחלוקה גסה, קיימות שלוש אפשרויות תעסוקה עבור אלו המחפשים תעסוקה באוסטרליה:

  1. עבודות מזדמנות
  2. עבודה בשליחות המדינה
  3. עבודה בשליחות ארגון עסקי

העבודות המזדמנות הן האופציה הנפוצה ביותר לעבודה באוסטרליה והן מתאימות בייחוד לצעירים המחפשים כסף "קל ומהיר". שתי האופציות האחרות מיועדות לאלו המחפשים עבודה "יציבה", בדרך כלל לטווח ארוך יותר.

עבודות מזדמנות באוסטרליה

רוב הצעירים המחפשים עבודה באוסטרליה, מוצאים עצמם, בדרך כלל, מועסקים בעבודות מזדמנות. עבודות אלו הן בעיקר עבודות בתחום המכירות והן מציעות לישראלי הצעיר שכר נאה, כמעט ללא כל התחייבות מצדו ו/או כישורים ייחודיים. בין עבודות אלו ניתן למנות: מכירות של מוצרי טיפוח בקניונים, מכירת ציורים, חקלאות, הובלות ("מובינג") וכדומה. עבודה באוסטרליה בתחומים אלו, כמעט לא מחייבת ארגון מראש וניתן להתחיל אותן, למשל, כהמשך לטיול שלאחר הצבא.

עבודה באוסטרליה בשליחות ישראל או עסק

משרדי ממשלה רבים, כמו גם ארגונים ממלכתיים, מעסיקים אזרחים ישראלים בארצות שונות בעולם. בין משרדים אלו ניתן למצוא את משרד החוץ, משרד החקלאות, הסוכנות היהודית, קק"ל, השליחות הציונית ועוד. האפשרות למצוא עבודה בחו"ל במסגרת אחד מגורמים אלו קוסמת לאנשים רבים משום שעבודות אלו נחשבות ליוקרתיות ומאפשרות, בדרך כלל, את העתקת החיים עבור כל בני המשפחה. באופן דומה, אופציה נוספת למציאת עבודה באוסטרליה הוא דרך ארגונים וחברות עסקיות הפועלים גם במדינות אחרות בעולם. בדרך כלל, לעובדי החברה בארץ, בהנחה שנמצאו מתאימים והם מעוניינים בכך, מוצעת אפשרות זו לאחר תקופה מסוימת של עבודה.

יש לציין כי מי שחשקה נפשו למצוא עבודה במסגרת אחת משליחויות אלו, צריך לדעת שתהליכי המיון אליהם ארוכים ולא כל מי שמתחיל אותם מסיים. מידע ופרטים על האפשרויות המוצעות על ידי המדינה או ארגונים כאלו ואחרים, ניתן למצוא באתרי הממשלה השונים ובפרסומים בערוצי התקשורת השונים. כמו כן, יש לדעת שהיתרון במציאת עבודה באופן זה הוא בכך שכל הבירוקרטיה מסביב והוצאות הויזה לאוסטרליה שבדרך כלל איננה עניין פשוט מטופלת על ידי הארגון. אפשרות זו בדרך כלל כרוחה בהגירה לאוסטרליה למספר שנים (חשוב לזכור כי המרחק הפיזי בין ישראל לאוסטרליה הוא רב) לרוב לאחר תקופה זו ניתן להחליט אם ממשיכים בתהליך ההגירה או חוזרים לגור בישראל.

איך למצוא עבודה באוסטרליה באופן עצמאי?

אפשר גם למצוא עבודה באוסטרליה באופן עצמאי לחלוטין וזאת דרך מאגרי מידע באינטרנט. אתרים רבים, גם מקומיים וגם בינלאומיים, מספקים מידע ואפשרויות תעסוקה אינדיבידואליות. יש לזכור כי מציאת עבודה בדרך זו דורשת, זמן, כסף, בירוקרטיה וכרוכה בקשיים כגון קשיי שפה.

 

יש לכם שאלה? שלחו לנו אותה