גרמניה לומדת לקבל מהגרים בברכה

העיר ברלין הפכה לשם נרדף ליוקר המחיה בישראל בשנים האחרונות. המספרים מדברים על 10-25 אלף ישראלים שהיגרו לעיר האירופאית, חלקם שבים ארצה לאחר מספר שנים וחלקם נשארים ותוקעים יתד.

למה דווקא ברלין ולמה דווקא עכשיו?

גרמניה לא תמיד ידעה לאמץ אליה מהגרים בחום ובזרועות פתוחות (ומי כמונו יודעים). גרמניה הייתה ידועה לשמצה עקב המכשולים הביורוקרטים הרבים ומדיניות הדחייה כלפי מהגרים כלכליים. מאות אלפי "הפועלים-האורחים" שגויסו מאיטליה, יוון, טורקיה ושאר מדינות מהדרום ב-1960 כדי לסייע לה להיבנות מחדש לאחרי מלחמת העולם השנייה, לא קיבלו עידוד ממשלתי להשתלב וללמוד את השפה, למרות שחלקם עשו זאת. מחשש לאבטלה קשה בזמן משבר הנפט ב-1970, גרמניה סגרה את שעריה וניסתה להחזיר חזרה את אותם עובדים-אורחים שכבר לא התקבלו בברכה. למעשה, לפני כעשור, כאשר שיעור האבטלה היה גבוה וחוקי ההגירה היו נוקשים, מפלגתה של אנגלה מרקל בקמפיין לבחירות דגלה בססמאות כמו "Kinder statt Inder" – ילדים במקום אינדיאנים.

היום בגרמניה חמישית מהתושבים ושליש מתלמידי בתי הספר השונים באים מרקע זר, מה שהופך אותם לנתח הולך וגדל של ציבור בוחרים לגיטימי. בעקבות זאת, בקמפיין האחרון מרקל ומפלגתה שינו את ססמתם ל-"welcome culture", תרבות מקבלת כלפי מהגרים.
נדמה שגרמניה לומדת לקבל את המהגרים אליה בחמימות גדולה יותר, עם התערבות ממשלתית ופעילות למען חברה כוללנית יותר יחד עם רפורמה של חוקי האזרחות שמאפשרים לעולים לקבל אזרחות וכן להשתתף בקורסים ייעודיים לעולים חדשים בנושאי תרבות ושפה.

אז הישראלים גם קלטו את מה ששאר תושבי אירופה והעולם קלטו מזמן – ברלין היא עיר מקלט שבה אפשר לעבוד פחות, להתפרנס בכבוד ממה שאתה באמת אוהב לעשות, ולהצליח גם ליהנות מהחיים על הדרך.
ישראלים מעידים שברלין היא אולי לא העיר הכי יפה באירופה, אבל יש בה משהו שמושך מיד את העין ומעורר את הסקרנות. ההיסטוריה, הגרפיטי, האומנות, התרבות והקצב הבלתי פוסק של העיר מהווים מגנט לכל מי שמאס ביוקר המחיה בישראל ובתל אביב בפרט. ברלין היא תל אביב משודרגת, יש שיגידו אוטופית.
מחאת קיץ 2011 לא רק הורידה את מחירי הקוטג', היא עוררה מודעות. עוררה מודעות לכך שזה לא חייב להיות ככה, ותראו איך מקומות אחרים בעולם מתנהלים עם הצעירים שלהם, עם האומנים שלהם ועם המשכורת החודשית. מי היה מאמין – לישראל יש מה ללמוד!
אז קמו רבים והחליטו לעשות מעשה, ואחריהם נהרו עוד ועוד, וראו כי טוב.
במרחק של ארבע שעות טיסה בלבד, מחכים לכם שכר דירה של 600 יורו בחודש לדירת שני חדרים ובכללי מחירי דירות זולים יותר, דיור מוגן בחוק, תחבורה ציבורית זולה ויעילה, וקניות זולות בסופרמרקט.

על פניו נראה שבברלין הכל טוב והאפשרויות בלתי מוגבלות. יוקר המחיה כבר לא מהווה פקטור ואפשר לנשום קצת יותר בקלות בסוף החודש, אז עד שנתוודע לאספקטים הפחות זוהרים של החיים בברלין מאלו שחיים שם, אפשר לשקול ברצינות מעבר לעיר, או אפילו רק ביקור נימוסים. אז אתם כבר שקלתם לבצע הגירה לגרמניה?

 

קרדיט תמונה: peopleandstyles

 

 

 

עוד מהבלוג שלנו

israel relocation

Practical Guide to Relocating to Israel

Relocating to Israel presents a unique blend of challenges. Whether you're making Aliyah, joining family, pursuing professional opportunities, or simply seeking a new adventure, adapting to life in Israel requires understanding its distinctive systems and cultural nuances. This guide provides essential practical information to help smooth your transition across key aspects of daily life, from finding housing and employment to navigating healthcare and transportation systems. Housing Guide by Region Tel Aviv offers vibrant urban living with proximity to beaches and

קרא עוד »

מדריך לעבודה זמנית בחו"ל

אם אתם רוצים לחוות מגורים במדינה אחרת, ללמוד שפה חדשה ולשלב בין עבודה וחופשה – עבודה זמנית בחו"ל יכולה להתאים לכם. משרות רבות כמו אופר, עבודה בחקלאות או בתיירות מאפשרות לכם להתחיל לעבוד בצורה חוקית ולצבור ניסיון גם בלי השכלה פורמלית או ניסיון קודם. ישראלים רבים רואים בעבודה זמנית לא רק הרפתקה אלא צעד ראשון לקראת הגירה קבועה. אילו משרות זמניות תוכלו למצוא בחו"ל? או-פר (Au Pair) עבודה כאו-פר מתאימה במיוחד לצעירות ולצעירים שמעוניינים לשלב עבודה עם מגורים בחו"ל. האו-פר

קרא עוד »
ויזות עבודה למהגרים

אשרות עבודה בחו"ל – מה חשוב לדעת לפני שעוברים

אם אתם שוקלים להגר למדינה אחרת, אם לתקופה זמנית (רילוקיישן) או כדי להתחיל מחדש במקום אחר, ויזת עבודה היא שלב הכרחי בתהליך ההגירה. בלי אשרת העבודה המתאימה, הצעת עבודה אטרקטיבית או כישורים מבוקשים לא יספיקו. בפוסט הזה תמצאו מידע על סוגי אשרות העבודה, הדרישות הכלליות בכמה ממדינות היעד הפופולריות ביותר, וטיפים חשובים שיכולים לחסוך לכם זמן, כסף והתעסקות מיותרת. סוגי אשרות עבודה רוב המדינות מציעות מספר סוגים של אשרות עבודה, בהתאם למטרת השהייה וסוג המעסיק. הנה כמה סוגים נפוצים: קריטריונים

קרא עוד »