בין אם זו הקרבה היחסית לישראל, השפה האנגלית השלטת או סתם כריסטיאן בייל – גם אחרי הברקזיט הממלכה המאוחדת ממשיכה להיות יעד פופולרי להגירה מישראל (ומהעולם). בריטניה, המדורגת גבוה במיקומי OECD בתחומים רבים, קורצת לאילו המחפשים יעד חדש למגורים עם התרבות העשירה שלה (זוכרים את שייקספיר?), השדרות, הפארקים, מערכות החינוך המובילות וכמובן המטרופולין היפהפייה לונדון.
מידע כללי על אנגליה למתעניינים בהגירה
ברוב הסקרים העדכניים אנגליה נמצאת בקודקוד בנוגע למדדי איכות החיים, שביעות הרצון ותחושת הביטחון הכללית. לא פחות מ-94% מהאנגלים העידו שהם משתייכים לקהילה קרובה ואמינה, ו-88% הגדירו את רמת החיים ואת רמת שביעות הרצון טובה ומעלה. עם זאת, יוקר המחיה הוא גבוה, וכ-67% מהאנגלים דיווחו כי היו מידרדרים לרמת עוני לו היו מוותרים על משכורותיהם לשלושה חודשים.
יוקר המחיה באנגליה – גבוה מישראל, ועוד טיפה
מאז המשבר הכלכלי של 2008 פשוט יקר יותר לחיות באנגליה, ואין התאמה בין השכר הממוצע ליוקר המחיה במדינה. מחירי הדיור גבוהים גם ביחס לישראל, שכר הלימוד יקר, ואי אפשר להתעלם גם מהמחירים של הוצאות יום-יומיות כמו דלק, מזון ומוצרי יסוד אחרים.
גם גובה המס באנגליה גבוה מזה של ישראל – עם אחוזי מיסוי במדרגות של 10%–50%. מאידך, הוצאות על דיור, חינוך וכדומה פטורות ממס.
אף על פי כן, מגורים בערים פחות מרכזיות מלונדון והתניידות בתחבורה הציבורית (המצוינת) במקום בכלי רכב פרטיים תאפשר לחיות ברמת חיים ממוצעת ותקינה.
מערכת החינוך
מערכת החינוך האנגלית ידועה כאיכותית ובעלת שם, השמה במרכז את היצירתיות ואת חופש המחשבה. בחלק ממוסדות הלימוד אין צלצולים, והתלמידים רשאים לעצב בעצמם את לוח הזמנים שלהם (ואת הפרויקטים שעליהם יעבדו).
מבחינת השכלה גבוהה, אנגליה מתגאה במוסדות הלימוד הנחשבים ביותר בעולם, בהם אוניברסיטת אוקספורד הידועה. יש לציין כי שכר הלימוד גבוה אפילו מהארץ, ויכול לזנק אף לאלפי ליש"ט לשנה.
האקלים – גשם אנגלי וערפל לונדוני
מזג האוויר משתנה מיום ליום בכל רחבי הארץ, אך האקלים בדרך כלל מתון עם קיץ חם ורטוב וחורף קר. ככלל, ככל שתתקרבו לאזורים הדרום-מזרחיים, כך ייטב לכם – אלו האזורים הכי נוחים מבחינת אקלים ברוב עונות השנה.
חיי פנאי וחיי לילה
אם יש משהו שאנגליה טובה בו – הוא לחגוג. מגוון הבירות רחב לפחות כמו מגוון הגבינות בצרפת, והפאב הבריטי הוא לא פחות מאשר מוסד. אפילו בכפר הקטן ביותר בפינה הנידחת ביותר של המדינה יהיה לפחות פאב מקומי אחד, ויהיה בו שמח. ברים של יין וקוקטיילים, לעומת זאת, נפוצים בעיקר בערים וביישובים גדולים יותר (כמו לונדון, שכבר נרחיב עליה), ולעתים קרובות יש Happy hour בשעות הערב המוקדמות.
לונדון – הסיבה האמיתית להגר
לונדון היא אחת משלוש הערים המובילות באירופה כיעד הגירה. האמת, אנחנו לא מופתעים – תרבות, בילויים, אפשרויות תעסוקה בלתי נגמרות (עם משכורות מכובדות) וקצב של עיר תוססת – לונדון נותנת פייט אמיתי לכל מי שמנסה לערער את מקומה.
רוב המהגרים הישראלים לאנגליה מתגוררים בלונדון. הקהילה היהודית גדולה ומגובשת, וישראלים רבים מתרכזים במספר שכונות, שבהן ישנם מרכולים עם מוצרים ישראלים, בתי ספר ישראלים ועוד. בשורה התחתונה, אם תרצו לחגוג את פסח – יהיו לכם המון פרטנרים פוטנציאליים.
תמיד אהבנו מבטא בריטי. איך מהגרים?
עד יציאתה של בריטניה מהאיחוד האירופי ב-31 בינואר 2020, בעלי דרכון אירופאי יכלו להגר לאנגליה כמו לכל מדינה אירופאית אחרת. אבל מאז הברקזיט העניינים הסתבכו. אומנם עד סוף שנת 2020 המחזיקים בדרכון אירופאי עדיין יכולים להגר לאירופה (או להישאר בה), אבל תוקף אישורי השהייה עשוי לפוג. כדי להבטיח את השהות באנגליה גם ב-2011 ואילך, יהיה צורך להירשם לתוכנית ההתיישבות האירופית (EU Settlement Scheme) .
איך להגר לאנגליה בלי דרכון אירופאי?
גם בלי דרכון אירופאי תוכלו להגר לאנגליה, ראשית תוכלו לקבל ויזה (וכבר נפרט על הוויזות השונות), לחדש אותה ולהמשיך בשהייה עד קבלת תושבות קבע – ובהמשך אזרחות. ברוב המקרים, עם קבלת הוויזה גם בני המשפחה יוכלו לקבל ויזה ולהתלוות אליכם במעבר. כעת, נסביר מעט על הוויזות השונות.
ויזת לימודים
רוצים ללמוד באנגליה? גם אנחנו. הוצאת ויזת סטודנט תאפשר לכם לעבור בשקט לאנגליה עם מינימום בירוקרטיה, ועל הדרך להעשיר את ידיעותיכם. כל שתצטרכו לדאוג לו הוא הנפקת אישור קבלה לקורס או לתואר מאוניברסיטה או מוסד לימודים אחר המוכר באנגליה. בנוסף, יהיה עליכם להראות כי יש ברשותכם ממון מספק להשלמת הלימודים, למגורים ולשאר הוצאות המחיה עבור שנת הלימודים הראשונה. לאחר מכן תתבקשו לעבור בחינה בשפה האנגלית ברמה אקדמית. תוקף הוויזה הוא כמשך הלימודים, והיא כוללת ויזה לבני המשפחה ואישור עבודה. החיסרון – הוויזה הספציפית הזו לא תוביל לתושבות קבע, אך היא בהחלט פותחת אפשרויות לוויזות אחרות.
ויזת עבודה
רוצים לעבוד באנגליה? יופי, לעבודה: אשרת עבודה באנגליה תקפה לכחמש שנים, ואם תאריכו אותה עד כמה שאפשר, תוכלו בסופו של דבר לקבל אזרחות. הוויזה כוללת בני משפחה, תוכלו ללמוד תוך כדי (או, לפני עם ויזת סטודנט) ולהתגורר באנגליה ללא חשש.
והנה האותיות הקטנות: תצטרכו להיות עובדים מטעם חברה הרשאית לתת חסות לעובד זר, להיות עובדים מקצועיים באחד המקצועות הנדרשים באנגליה, ולהוכיח כי יש לכם סכום מספק כדי לכלכל את עצמכם בתקופה הראשונית. האשרה נחשבת לקלה יחסית להשגה, כמובן אם עומדים בכל התנאים, והיא מהווה נקודת התחלה מצוינת לקבלת תושבות קבע ואזרחות אנגלית.
ויזת נישואין או בני זוג
האהבה באוויר – ואם שניכם בני יותר 18, ואחד מכם הוא, ממש במקרה, אזרח אנגלי – תוכלו לקבל את הוויזה הנכספת הזו. הוויזה תקפה לכשנתיים וחצי, ובסופו של דבר היא תאפשר לכם לקבל תושבות קבע ואזרחות. הוויזה כוללת בני משפחה, ואתם רשאים לעבוד וללמוד כאוות נפשכם (כל עוד אתם ביחד, כן?).
ומה רוצים מכם בתמורה? תצטרכו להוכיח כי אתם נשואים או בזוגיות השווה במהותה לזוגיות בנישואין במשך של לפחות שנתיים, וכן שההכנסה של האזרח הבריטי מבין שניכם היא לכל הפחות 19,000 פאונד בשנה. אם הבקשה תכלול גם ילדים, הדרישה תהיה לסכום גבוה מכך.
להגשת מסמכים באתר ההגירה הרשמי של בריטניה לחצו כאן.
בהצלחה!