והרי כמה עובדות על היבשת: אוסטרליה ממוקמת באוקיאניה, בין האוקיאנוס השקט לאוקיאנוס ההודי. שטחה נאמד ב- 7,682,000 קמ"ר, והיא נחשבת לאי הגדול ביותר על הגלובוס. היבשת משתרעת על כ-3700 ק"מ מהנקודה הצפונית ביותר לדרומית, ו-4000 ק"מ ממערב למזרח.
אחרי רוסיה, קנדה, סין, ארה"ב וברזיל, אוסטרליה נחשבת למדינה השישית בגודלה בעולם.
אוסטרליה מונה מעל 19.7 מיליון איש, המרוכזים בעיקר לאורך החוף הדרום-מזרחי (סידני- 3.9 מיליון, מלבורן- 3.4 מיליון ). האבוריג´יניים מהווים כאחוז אחד והאסיאתים כשבעה אחוזים.
המשטר הינו משטר דמוקרטי עם ממשל פדראלי המכיר במלכה הבריטית כריבון. המדינות אחראיות למערכות הפנימיות בעוד שהמשטר הפדראלי אחראי למערכות הלאומיות.
אוסטרליה היא מישורית ברוב איזוריה ויש לה אזור מדברי נרחב במרכזה. האזור הדרום מזרחי של היבשת הוא הפורה ביותר ואילו החלק הצפוני בעל אקלים טרופי לרוב. בגבול ניו סאוות´ ווילס עם ויקטוריה עומד רכס הרים ארוך, לבן משלג בתקופת החורף, כאשר הנקודה הגבוהה ביותר היא 2300 מטר (Mount Kosciuszko).
אחוז היהודים באוסטרליה לא גבוה במיוחד…כ – 0.5%.
אנגלית היא השפה הרשמית, אבל מגוון התרבויות במדינה תורמות לשימוש נרחב בשפות נוספות ובמספר ניבים אבוריג´יניים.
ההפרש מישראל הוא בין 7 ל-9 שעות קדימה GMT+10 (סידני) ,תלוי בעונה.
עד כאן לנתונים הטכניים. מי ששרד את התכנים עד כה כנראה הינו מהגר פוטנציאלי- כל אחד וסיבותיו שלו: הפרסומות באוסטרליה מצחיקות, נמאס מהטרור בארץ, הרצון הבלתי ממומש לרכב על קנגורו (ובארץ אי אפשר), או סתם כדי להיות כמו כולם, כי כולם "עושים" את אוסטרליה וניו זילנד (זה מה זה מגניב…)- כל אלה ועוד סיבות רבות ואחרות מביאות מידי שנה המוני ישראלים לייעדם האולטימטיבי: אוסטרליה.
אז איך בעצם מתחילים להשיג ויזה לאוסטרליה?
כל אזרח ישראלי שמעוניין לבקר באוסטרליה מחויב בהוצאת ויזה (אשרת כניסה) כדי להכנס למדינה. ישנם כמה סוגי ויזה וחשוב להגיע עם הסוג המתאים (עבודה , תיירות וכו'). על מנת להוציא את האשרה יש לפנות לשגרירות אוסטרליה בישראל.
תהליך קבלת ויזה לאוסטרליה:
על מנת לקבל את הויזה יש להצטייד במספר מסמכים:
- טופס מסוג R48 אשר זמין להורדה באתר השגרירות של אוסטרליה. יש למלא את הטופס בתשומת לב מקסימלית על מנת לא לטעות או לא לשכוח שום פרט. כל אי דיוק יכול לגרום לעיכוב ואף לשלילת הוויזה.
- דרכון בתוקף לפחות לכל זמן השהייה באוסטרליה. למשל, אם הדרכון תקף לעוד שנה, אפשר לטוס לפרק זמן של חצי שנה. (בדרך כלל הוויזה תקפה לשישה חודשים).
- תמונת פספורט עדכנית.
- קבלה על תשלום עבור הנפקת האשרה. סכום התשלום עומד על כ-340 ₪; יש לשלם את האגרה בדואר ולקבל המחאת דואר לפקודת "שגרירות אוסטרליה".
ברוב המקרים הוויזה תאושר לשישה חודשים ותהיה תקפה למספר פעמים של כניסות למדינה. מאוד חשוב להקפיד על מגבלות זמן השהייה אשר מצוינות בכל ויזה ולוודא שהוויזה לא פוקעת בזמן השהייה.
שהייה באוסטרליה לאחר תום מועד התוקף של הוויזה יכולה לגרור קנסות ואף מאסר בפועל בגין שהייה בלתי חוקית. הרשויות באוסטרליה מטפלות בענייני השוהים הבלתי חוקיים ביד קשה והעלויות המשפטיות גבוהות.
אם רוצים להאריך את הוויזה לאוסטרליה יש לבקש זאת ממשרד ההגירה והקונסולריות האוסטרליות.
סוגי ויזות לאוסטרליה
ויזת תייר
כל תייר אשר מוציא ויזה לאוסטרליה מחויב להחזיק בכרטיס טיסה חזרה. ישנה אפשרות להוציא ויזה דרך סוכן נסיעות ואפשר להוציא גם עצמאית. זמן ההמתנה לקבלת הויזה הינו כ-10 ימים. ויזה לאוסטרליה ניתנת ל-3 חודשים 6 חודשים ו-12 חודשים. אם יש צורך בוויזה לזמן רב יותר משנה,יש להגיש בקשה מיוחדת. אפשר לערער בשגרירות על זמן השהייה שניתן אבל סיכויי ההצלחה הם נמוכים. סוג הוויזה, משך השהייה, התנאים ומספר הכניסות יצוינו על המדבקה בדרכון.
ויזת עסקים
ישנם כמה סוגים של ויזה בקטגוריה הזו: ויזת עסקים קצרה, המשמשת עד כ-3 חודשים וויזת עסקים ארוכה המאפשרת שהייה של בין 3 חודשים ל-4 שנים. בשני המקרים, כל הצדדים בעניין – העובד והמעביד צריכים לחתום על טפסים ולהיות מעורבים בתהליך. את הוויזה הקצרה לא ניתן להאריך.
הוויזה הקצרה מיועדת בעיקר לאנשי עסקים אשר מגיעים על מנת להשתתף בוועידות, כנסים וכדומה.
השגת הוויזה הארוכה כרוכה בהליך מורכב וארוך. אם מעוניינים להוציא אשרה ליותר מ-4 שנים, על החברה המעסיקה להתחיל בתהליך ולהירשם תחת משרד העבודה האוסטרלי. ברגע שהחברה תקבל את האישורים הנדרשים, ניתן לעובדים (כלומר לכם) האור הירוק להתחיל בהליכים להשגת הוויזה.
ויזת מעבר
סוג הוויזה הקל ביותר להשגה באוסטרליה. ויזה זו ניתנת בדרך כלל לפרק זמן של 72 שעות. כשמשתמע משמה הוויזה משמשת למעבר מאוסטרליה למדינה אחרת. גם סוג הוויזה הזה לא ניתן אוטומטית וצריך להגיש בקשה מסודרת לשגרירות עם כל הניירת.
ויזת סטודנט
ויזה זו מאפשרת שהייה של כ-3 חודשים באוסטרליה ויש להנפיקה בישראל. על מנת לקבלה יש לעבור בדיקות רפואיות הכוללות, בין היתר, צילום חזה ובדיקת שתן, את הבדיקות ניתן לבצע אצל רופאים המורשים מטעם שגרירות אוסטרליה בלבד (הרשימה המלאה נמצאת באתר השגרירות). בנוסף יש לעבור מבחני כניסה באנגלית שנקראים IELTS והם כוללים בחינות שמיעה, כתיבה, קריאה ודיבור באנגלית. ניתן לקבל את הוויזה רק לאחר שעוברים את כל המבדקים, ממלאים את כל הטפסים, מתקבלים למסלול לימודים במוסד אקדמי מוכר באוסטרליה ומשלמים על סמסטר אחד לפחות.
לימודים באוסטרליה
לאלה שמחפשים הרפתקאות אקדמאיות: יש ה-מ-ו-ן אוניברסיטאות באוסטרליה – ושלא כמו בארץ – כאן חלקן מצוינות וחלקן על הפנים. לימודים לתואר ראשון כתלמיד בינלאומי (לא תושב קבע/אזרח אוסטרלי) יעלו באוניברסיטה טובה בסביבות AU$15,000 לשנה – וזה משתנה מאוניברסיטה לאוניברסיטה וממקצוע לימודים אחד לשני.
מצורפות בזאת כתובות אינטרנט של כמה מהאוניברסיטאות הטובות והיותר מוכרות (אך לא של כולן):
אוניברסיטת מלבורן: http://www.unimelb.edu.au/
אוניברסיטת RMIT במלבורן: http://www.rmit.edu.au/
אוניברסיטת סידני: http://sydney.edu.au/
נדל"ן באוסטרליה
ואם כבר דיברנו על החיים הסטודנטיאליים, אז חייב לדבר קצת על נדל"ן: השכירות ומחירי הבתים באוסטרליה זולים יחסית לארצנו הקטנטונת (ארצנו היפה…), ויש הרבה יותר בתים פרטיים מאשר דירות – מלבורן העיר לא ששה לאשר בנייה של בניינים מעל לשלוש קומות בשביל מגורים, ורוב האנשים ישכירו דירה וכשיהיה להם כסף יקנו בית פרטי.
אם אתם רוצים לגור בשכונות היהודיות תבצעו חיפשו על: Caulfield, St Kilda east + west, Elwood, Elsternwick במלבורן – ויקטוריה – לא כולן שכונות יהודיות במובהק, אך הן כולן קרובות לבתי הכנסת, חנויות ומסעדות עם אוכל יהודי/כשר והמון יהודים אחרים.
אז שיהיה בהצלחה!