כל הסיבות לבחור ללמוד באירופה
תקופת הלימודים באוניברסיאות ובמכללות היא חוויה אמתית, מחשלת ומעצבת, לא פחות מהגיוס לצה"ל. בפעם הראשונה בחיים האדם יכול לבחור את דרכו מתוך מבחר עצום של אפשרויות בחירה של מוסדות לימודים שונים בישראל, וגם מחוצה לה. המקצועות הכי נפוצים בקרב ישראלים שפונים למוסדות לימוד אירופאיים הם: לימודי רפואה, וטרינריה, אמנות, עיצוב ואדריכלות ומנהל עסקים.
כיום, בעידן הגלובליזציה יותר ויותר צעירים פונים ללימודים באירופה ממגוון סיבות שונות:
לחלק מהלימודים בארץ יש דרישות סף גבוהות מאוד, למשל לימודי רפואה. רוב הנרשמים ללימודים באוניברסיטאות בארץ לא מצליחים לעמוד בבחינות הקבלה. חלק מאותם האנשים בוחרים ללמוד במוסדות שונים באירופה, בהם דרישות הכניסה הן נמוכות יותר, ויחד עם זאת הם אינם נופלים מבחינה מקצועית.
רבים אחרים פונים למוסדות בעלי שם בחו"ל, בהם רמת הלימודים גבוהה יותר מהרמה הקיימת בארץ. מוסדות אלו מעניקים לבוגריהם ידע נרחב בתחום הלימודים, תואר במקצוע שלמדו, "כרטיס כניסה" למקומות עבודה ולתפקידים יוקרתיים ומעבר קל יותר ללימודי ההמשך.
ישנה קבוצה נוספת של אנשים בעלי זיקה למדינה מסוימת, שדוברים את השפה המקומית ויעדיפו ללמוד שם. רוב האנשים מקבוצה זו יחליטו קודם כל שהם מעוניינים ללמוד במדינה ספציפית, ורק לאחר מכן יחליטו איזה מקצוע ללמוד ובאיזה מוסד.
אי אפשר להתעלם מן העובדה כי לימודים בחו"ל היא הרפתקה בפני עצמה. סטודנטים הפונים ללימודים בחו"ל לא מקבלים רק תואר ממוסד לימודים, אלא גם נהנים מאוד מחיים בארץ זרה, מחוויות יום יומיות של היכרות עם תרבות שונה ומרכישת שפה נוספת, שאותה יידעו על בורייה.
לימודים באירופה למחזיקי אזרחות אירופאית
האיחוד האירופאי נוסד בסוף מלחמת העולם השנייה. עם השנים נוספו אליו עוד מדינות, וכיום הוא כולל 28 מדינות ברחבי אירופה. מדינות אירופה מעניקות אזרחות אירופאית למי שנולד במדינה.
ישנן מדינות בתוך האיחוד שמעניקות אזרחות גם למי שלפחות אחד מהוריו נולד במדינה זו. מומלץ לבדוק את זכאותכם לאזרחות אירופאית לפי דרישות המדינות השונות.
אם אתם אכן זכאים לאזרחות אירופאית, תשמחו לשמוע שאזרחות זו יכולה לתרום לכם רבות במהלך תהליך רכישת ההשכלה האקדמית שלכם. חלק מהמדינות באיחוד האירופאי מעודדות לימודים אקדמיים למחזיקי אזרחות אירופאית באמצעות מימון מלא של שכר הלימודים. הטבות אלו ניתנות ברבות ממדינות האיחוד האירופאי, כך למשל בעלי אזרחות צרפתית יכולים לממש אותם באיטליה.
סידורים לפני שמתחילים לימודים בחו"ל
(1) אם ישנה אפשרות להוציא דרכון של אחת ממדינות האיחוד האירופאי, כדאי לדאוג ולהצטייד מראש. הוצאת דרכון זר יכולה לקחת זמן ממושך, אז כדאי להתארגן מוקדם ככל שניתן.
(2) סטודנטים זרים יכולים להוציא אישור עבודה. לכן כדאי להתעניין האם הסטודנט זכאי לאישור כזה, ואם כן, לפעול להוציאו. הוצאת אישור עבודה תלויה במדינה שבה לומדים, במוסד הלימודים ובפרמטרים משתנים נוספים.
(3) המוסד והמקצוע שתלמדו צריכים להיות מותאמים לתחומי העניין שלכם, ולא פחות חשוב לשפה שאתם מדברים. מוסדות רבים באירופה, בעיקר אילו הידועים כקולטים סטודנטים זרים, מעבירים קורסים בשפה האנגלית לצד השפה המקומית, וכך גם שיעורי עזר לסטודנטים זרים. אם אינכם דוברים כהלכה את השפה המקומית, חפשו מוסד שיקנה לכם הטבות אלו.
(4) צעד נוסף, חשוב לא פחות מבחירת מוסד לימודים, הוא בחירת מקום מגורים. להרבה ממוסדות הלימודים יש מעונות סטודנטים או הסדרי מגורים עבור הסטודנטים הזרים, אז נסו לבחון האם אתם עומדים בקריטריונים אלו. מגורים במעונות הקמפוס, בייחוד בשנה הראשונה יעזרו לכם מאוד, לרוב ישנה פעילות חברתית במקומות כאלו, הם קרובים לקמפוס ויחסכו לכם תחבורה ציבורית, ובנוסף הם לרוב זולים משמעותית לעומת דירה בעיר.
(5) רוצים לדעת עוד על מוסדות אקדמאיים באירופה? היכנסו למנוע חיפוש ללימודים יורם, ותוכלו לראות אפשרויות רבות ללימודים באירופה ובחו"ל.
השנים של הלימודים האקדמאיים מלאות בחוויות, העשרת ידע ובילויים חברתיים. לימודים בתרבות זרה מעצימים עוד יותר את החוויות האלו והם כוללים גם למידה וקבלת תואר נחשק. אם החלטתם לעזוב את ישראל לתקופה לטובת חוויה זו, כל שנותר לנו לעשות הוא לשלוח איחולי הצלחה, בכל אשר תפנו ותבחרו לעשות.