ממלכת שוודיה היא הגדולה ביותר מבין המדינות הנורדיות, והיא מאופיינת בנכסי טבע ייחודיים ומרהיבים, צפיפות אוכלוסייה נמוכה יחסית ותוחלת חיים ממוצעת מהגבוהות ביותר בעולם. שוודיה מציעה למהגרים אליה חיים פסטורליים עדינים, קליטה נעימה ותרבות עשירה. (אפרופו תרבות, זוכרים את נילס הולגרסון?)
דרום שוודיה נשלטת ברובה על ידי מרחבים כפריים, ובהם המוני יערות, אזורים הרריים ואגמים יפהפיים. באזורים אלו על פי רוב מתגוררים השוודים הילידים, ברוב גורף של 85% מהתושבים בשטחים אלו. מה זה קצת קור לעומת נופים עוצרי נשימה?
הטריטוריה העירונית לעומת זאת מצומצמת יחסית, אך בהחלט יש בה חוויית חיים אורבניים, והיא מתמקדת בעיקר בעיר הבירה סטוקהולם ובערים מאלמה וגטבורג.
בהתאם לגישה הסוציאל-דמוקרטית הרווחת בשוודיה, שיעורי המס גבוהים יחסית, אך הם עונים על הצורך בשירותים ציבוריים כוללניים, וכן יש נוכחות גבוהה לאיגודים מקצועיים והפער בין המעמדות אינו גבוה.
הגירה לשוודיה – כל הדרכים להגר לשוודיה
עיר בירה: סטוקהולם
שטח: 450,295 קמ"ר
אוכלוסייה: 10,431,000 (ע"פ תחזית האוכלוסייה לשנת 2020).
שפה: שוודית
מטבע: כתר (קרונה) שוודי
ראש ממשלה: סטפן לופבן
שיטת ממשל: פרלמנטרית
ייצוג נשים בקבינט: 54.5 (מקום שלישי בעולם)
לעבוד בשוודיה
אפשרויות התעסוקה בשוודיה הן רבות ומגוונות. נוסף על הדרישה לעוסקים במקצועות ההנדסה, הרפואה ותומכי רפואה, ישנן אפשרויות תעסוקה נוספות, כגון השתלבות בחברות הגדולות במשק (לעיתים אף לא צריך ללמוד שוודית כדי להשתלב בתפקידים אלו) או בתחום האירוח והתיירות.
רוב משק העבודה מוגן על ידי הסכמים קיבוציים, בשל החשיבות הגבוהה המיוחסת לזכויות עובדים בשוודיה. משרה מלאה מוגדרת כ-40 שעות עבודה שבועיות, ומי שמועסק במשרה כזו יהיה זכאי למינימום 25 ימי חופשה שנתיים.
תרבות ופנאי
אם היינו צריכים להגדיר את שוודיה בשתי מילים, הן היו "חשיבות המפגש". מפגשי "פיקה", הפסקות קפה (וקפה חזק, עם מאפה סינבון) במהלך יום עבודה ומחוצה לו הם אבן יסוד תרבותית משמעותית בשוודיה.
אבן יסוד נוספת היא דייקנות. איחורים אינם נהוגים בשוודיה.
החברה חילונית באופייה, ומתפארת ביחס שוויוני ביותר לאוכלוסיות מוחלשות בהן נכים, מיעוטים אתניים, נשים, להט"ב ועוד.
כדורגל והוקי קרח הם שני ענפי הספורט הנפוצים ביותר. בנות ובנים משתלבים באופן שווה בענפי הספורט השונים.
חינוך והשכלה גבוהה בשוודיה
מכירים את זה שצריך לחסוך כסף לשכר לימוד? אז אתם כנראה לא חיים בשוודיה. כמו בכל מדינות האיחוד האירופי, אזרחי שוודיה יכולים ליהנות מכל מה שיש למוסדות החינוך להציע – מגן ילדים ועד אוניברסיטאות –ובחינם. מענקים והלוואות לימודים בתנאים מצוינים הן עניין שבשגרה לסטודנט הממוצע. דוקטורט על חשבון המדינה, מישהו?
האוניברסיטאות השוודיות שואפות לחרוט על דגלן יצירתיות, יוזמה אישית וחשיבה עצמאית. הסביבה האקדמית רגועה, עם מערכות יחסים בלתי פורמליים בין התלמידים והמרצים.
בשבדיה יש 14 האוניברסיטאות ציבוריות ו-20 מכללות אקדמיות ציבוריות.
למי שאינו אזרח האיחוד האירופי, שכר הלימוד להשכלה גבוהה ינוע בין 80 אלף ל-140 אלף קרונות (32,600 – 57,000 שקל).
מדיניות הגירה לשוודיה
במשך שנים שוודיה הייתה ידועה כמי שמחזיקה במדיניות הגירה מאפשרת ומתירנית. נכון ללפני כעשור, חוקי ההגירה הקלו על תושבים זרים להתקבל לעבודה במדינה. כיום, המדיניות התהדקה מעט וחוקי ההגירה הוחמרו. בנוסף, גברה החשיבות לאשרת שהייה מבחינת הממשל השוודי. עם זאת, ההגירה לשוודיה עדיין אפשרית ומקובלת לחלוטין.