המדריך הרשמי להוצאת ויזה לארה"ב

מיאמי, סאן פרנסיסקו או אולי הוליווד.. מה מחכה לכם שם בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות? ים, שמש והרבה מאד כוכבים. רגע לפני הנסיעה, יש להצטייד בויזה שתאפשר לכם להיכנס לתחומי ארצות הברית. יש להדגיש כי מדובר בהליך ארוך, אך אם תפעלו בהתאם לשלבים תזכו בהקדם לקבלת הויזה. כל מה שרציתם לדעת על הוצאת ויזה לארה"ב במדריך שלפניכם.

הוצאת ויזה לארה"ב  מהיכן מתחילים

בשעה טובה החלטתם להוציא ויזה לארצות הברית.. אז מהיכן מתחילים? בשלב הראשון עליכם להיכנס לאתר האינטרנט של שגרירות ארצות הברית ולמלא טפסים כאשר לכל טופס קוד משלו. יש לשים לב לקוד ולרשום אותו על מנת שתהיה לכם אפשרות לחזור ולמלא את הטפסים בשלב מאוחר יותר. עוד נציין, כי אין להשאיר טופס ריק למעלה מחצי שעה באתר, אחרת הטופס יעלם כלא היה. בשלב הבא אתם בוחרים את השגרירות בהתאם למקום המגורים שלכם. תושבים המתגוררים בירושלים יבחרו להגיע לשגרירות בירושלים כאשר תושבי תל אביב יגיעו לשגרירות בתל אביב.

שלב מילוי הטופס – בשלב הבא עליכם למלא את הטופס, כאשר מדובר במילוי הטופס בשפה האנגלית. במסגרת מילוי הטופס יהיה עליכם למלא מספר פרטים כגון מגורים, מקום עבודה, סיבת הביקור בארצות הברית וכן לענות על שאלות ביטחוניות. בנוסף, עליכם להביא תמונה דיגיטלית ולהכין מראש את הדרכון. במידה ויש לכם מסמכים אחרים הנוגעים בדבר הביאו גם אותם. במידה וביקרתם בארצות הברית בעבר, עליכם לציין זאת בטופס וכן לבדוק את התאריכים המדויקים.

הנה כמה פרטים שיסייעו לכם בהליך מילוי הטפסים:

  • שימו לב כי בכל שלב של מילוי הטופס יופיע בלון קטן בתרגום לעברית.
  • מגלים קושי במילוי הטפסים? דעו כי קיימות חברות שמטרתן לסייע לכם בכך.

כמה זה עולה לכם 

הוצאת ויזה לארה"ב עולה כ-500 ₪ וניתן לשלם את האגרה באתר האינטרנט של השגרירות. תמורת 40 ש"ח ניתן לשלוח אליכם את הדרכון.

מה הלאה? כעת ניתן לקבוע תור לראיון בשגרירות ארצות הברית. המראיינים הם האנשים העובדים בשגרירות וחשוב מאד לגלות סבלנות.

מה להביא לשגרירות?

  • דף אישור.
  • דרכון תקף לחצי שנה.
  • תמונה.
  • קבלה עבור האגרה.
  • מסמכים מהבנק (שמראים כמה כסף יש לכם).
  • תלושי משכורת.
  • מכתב מהמעסיק.

מה אסור להכניס לשגרירות?

בעת העמידה בתור בשגרירות לצורך הוצאת ויזה לארה"ב חל איסור להכניס תיקים, נוזלים , מצתים, גפרורים ופלאפונים. מה ניתן לעשות? ניתן לארוז את כל המסמכים החשובים בניילון ולהשאירם בבית. לאחר הכניסה לשגרירות יש למסור טביעות אצבעות וכן צילומי עיניים.

מתי מודיעים האם קיבלנו את הויזה?

  משתוקקים לדעת האם קיבלתם את הויזה ? במרבית המקרים ההודעה על קבלת הויזה נמסרת באופן מיידי כאשר ניתן לעקוב אחרי המידע באתר של שגרירות ארצות הברית. בהצלחה!

עוד מהבלוג שלנו

ויזות עבודה למהגרים

אשרות עבודה בחו"ל – מה חשוב לדעת לפני שעוברים

אם אתם שוקלים להגר למדינה אחרת, אם לתקופה זמנית (רילוקיישן) או כדי להתחיל מחדש במקום אחר, ויזת עבודה היא שלב הכרחי בתהליך ההגירה. בלי אשרת העבודה המתאימה, הצעת עבודה אטרקטיבית או כישורים מבוקשים לא יספיקו. בפוסט הזה תמצאו מידע על סוגי אשרות העבודה, הדרישות הכלליות בכמה ממדינות היעד הפופולריות ביותר, וטיפים חשובים שיכולים לחסוך לכם זמן, כסף והתעסקות מיותרת. סוגי אשרות עבודה רוב המדינות מציעות מספר סוגים של אשרות עבודה, בהתאם למטרת השהייה וסוג המעסיק. הנה כמה סוגים נפוצים: קריטריונים

קרא עוד »
resume או CV - חיפוש עבודה בחו"ל

מדריך לכתיבת קורות חיים באנגלית ובשפות נוספות

חיפוש עבודה בחו"ל מחייב התאמה של קורות החיים לשוק המקומי, מכיוון ש לכל מדינה יש סטנדרטים שונים מבחינת פורמט, אורך, תוכן ודגשים מקצועיים. כתיבת קורות חיים בשפה זרה דורשת לא רק תרגום אלא גם התאמה תרבותית, תוך התחשבות במוסכמות המקומיות. במדריך זה נסקור את ההבדלים העיקריים בין מסמכי קורות חיים במדינות שונות, נסביר איך להתאים את קורות החיים כדי לבלוט מול מעסיקים פוטנציאליים, וניתן טיפים מעשיים לכתיבת קורות חיים. מה ההבדל בין CV ו-Resume? רזומה ו-CV (Curriculum Vitae) הם סוגי

קרא עוד »
חיפוש עבודה בחו"ל

טעויות נפוצות בחיפוש עבודה בחו"ל ואיך להימנע מהן?

חיפוש עבודה במדינה זרה הוא תהליך מאתגר הדורש לא רק כישורים מקצועיים, אלא גם הבנה של התרבות העסקית המקומית, חוקי ההעסקה וציפיות המעסיקים. ישראלים רבים שעברו לעבוד בחו"ל נתקלו בקשיים לא צפויים, שלרוב נבעו מחוסר היכרות עם הדקויות של שוק העבודה המקומי. בכתבה זאת נסקור את הטעויות הנפוצות ביותר, וכמובן, נציע איך להימנע מהן. עשו ואל תעשו בחיפוש עבודה בחו"ל שליחת קורות חיים שאינם מותאמים לשוק המקומי טעות נפוצה היא תרגום מסמך קורות החיים בלי להתאים אותו למדינת היעד. בישראל

קרא עוד »