הגירה לבולגריה

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

מהגרים פוטנציאליים – התקרבו בבקשה, יש לנו סוד. בולגריה היא כנראה אחת האופציות היותר טובות והפחות צפויות להגירה. מוסדות הלימוד איכותיים, הנופים מרהיבים, המחיה זולה ויש אתרי סקי כמו חול. גם בלי כל אלו, האווירה הקלילה של בתי קזינו, חופי ים נקיים ואוכל איכותי ואותנטי בכל פינה קנתה אותנו. אז תכינו כוס קפה ובואו לקרוא על כל מה שצריך לדעת על המדינה שהביאה לנו את הגבינה האהובה עלינו.

מידע כללי על בולגריה למתעניינים בהגירה

בולגריה שוכנת בין הים להרים, והשילוב המעניין הזה מייחד אותה משאר מדינות אירופה, ומבטיח אורח חיים פסטורלי למדי. בקיץ הנעים אפשר לנוח בשמש בחופים המרהיבים, ובחורף ליהנות מחופשות סקי משפחתיות מערבים שקטים למול האח.
אומנם לישראלי הממוצע תידרש תקופת הסתגלות אל החורף הבולגרי, אבל אם אתם מחפשים חיבור ישיר לטבע ולהוזיל משמעותית את יוקר המחיה, בולגריה יכולה להוות מענה נהדר עבורכם.

סופיה – עיר הבירה ועיר המהגרים

מהגרים רבים, בהם רוב הישראלים שהיגרו לבולגריה, בוחרים להתגורר בסופיה, עיר הבירה והמרכז התרבותי והכלכלי הפועם של בולגריה. מתגוררים בה כמיליון תושבים, והיא מכילה למעלה מ-800 מפעלים פעילים, מוסדות להשכלה גבוהה, את כל סניפי הבנקים הבולגריים ואת נמל התעופה המרכזי. מכאן שעיר הבירה מציעה מגוון אפשרויות תעסוקה. השתלבות בתפקידים בכירים בתעשייה המקומית לרוב יחייבו מגורים בסופיה. בערים מרכזיות יש פחות מפעלים, ולרוב תחומי העיסוק בהם נעים סביב יזמות מקומית ועיסוק בחקלאות.

יוקר המחיה בבולגריה – מאוד, מאוד נמוך

בולגריה אינה מדינה עשירה, והמחיה בה זולה מאוד יחסית למדינות אירופה, ובוודאי יחסית לישראל. המיסוי מצומצם, גם בפן העסקי וגם בפן האישי, ונחשב לנמוך ביותר באירופה. מחירם של רוב מוצרי הבסיס נמוך בכמחצית ממחירם בישראל. וגם הנדל"ן, הן לשכירות והן לרכישה, הוא זול משמעותית.
והערת שוליים חשובה: אם יבואו אליכם אורחים שתעדיפו שהם לא יישארו למסיבת פיג'מות, הם ישלמו על מלון מחצית ממה שהיו משלמים בכל מקום אחר באירופה. אז, איך אומרים, שלחו אותם החוצה בלב שקט.

הקהילה היהודית – קטנה, עתידה לגדול

הקהילה היהודית בבולגריה מצומצמת יחסית, והיא מונה רק כ-2,000 איש, רובם מתרכזים בעיר הבירה סופיה. אבל עם ההיקף הקטן מגיע עושר קהילתי גדול – הקהילה מגובשת ומזמינה, ומרבה לארח תיירים ישראלים בתפילות השבת ולארוחות כשרות משותפות. בסופיה ניתן למצוא את בית הכנסת הגדול, כנראה אחד המפוארים באירופה, שבו לרוב נערכים אירועי הקהילה הגדולים.

אז איך אפשר להגר לבולגריה?

מכיוון שבולגריה שייכת לאיחוד האירופאי, לבעלי דרכון אירופאי ההגירה לבולגריה תתבצע בקלות יתרה, בדומה להגירה לכל אחת ממדינות האיחוד.
אם אין ברשותכם את הדרכון הנכסף, ישנן עוד אופציות הגירה לבולגריה.

אשרת עבודה לבולגריה

זרים רשאים לעבוד בבולגריה למשך שלושה חודשים ללא אישור שהייה מיוחד. כדי להישאר במדינה לפרק זמן ממושך יותר תצטרכו להציג לשגרירות חוזה העסקה תקף ביניכם לבין מעסיק מקומי. האופציה הזאת גם פוטרת אתכם כמעט לחלוטין בהתעסקות בבירוקרטיה – על פי רוב, המעסיק הבולגרי יטפל בבקשת האשרות ובקבלתן.

לימודים גבוהים בבולגריה

הקרבה הגאוגרפית היחסית, דרישות הקבלה המאפשרות, רמת הלימודים הגבוהה והעלויות הנמוכות – כל אלה גורמים לישראלים רבים להגר זמנית לבולגריה כדי ללמוד מקצועות יוקרתיים כמו רפואה. כדי לקבל את אשרת הלימודים תידרשו להנפיק את אישור הקבלה למוסד ההשכלה הגבוהה, אישור רפואי ומסמכים נוספים.
אשרת השהייה תהיה תקפה למשך זמן הלימודים ולעיתים גם לכמה חודשים לאחריהם. כמובן, שבאמצעות אשרת הלימודים יהיה אפשר בהמשך להשיג אשרת עבודה ובכך להאריך את השהות עד לקבלת תושבות קבע או שוות ערך לה.

אשרת מגורים

אם אתם מעוניינים להתגורר בבולגריה ליותר משלושה חודשים, שהוא פרק הזמן המקסימלי שבו אזרח זר יכול לשהות בבולגריה ללא אשרה, תצטרכו לדאוג להנפיק רישיון מגורים. רישיון זה ניתן למי שיציג כנגדו אשרת שהייה חוקית מכל סוג שהיא, התקפה לחצי שנה או יותר. את כל התהליך הבירוקרטי עושים מול משרד הפנים של בולגריה, וכאשר תשיגו את שני האישורים האלה תהיו זכאים לכלל הזכויות (והחובות) של כל אזרח בולגרי אחר.

למידע נוסף לגבי הגירה לבולגריה, בקרו באתר הרשמי של האיחוד האירופי.

יש לכם שאלה? שלחו לנו אותה