הגירה לאוסטרליה

 

אוסטרליה היא המדינה השישית בגודלה בעולם והיא עשירה באוצרות טבע מפעימים, מגוון תרבותי והיסטוריה מרתקת. אוסטרליה גם משמשת בית גידול לזני בעלי החיים מהנדירים והייחודיים שיש בטבע. מערכת הבריאות האוסטרלית מדורגת בין חמשת הטובות ביותר בעולם, וידוע כי המדינה מעודדת קהילתיות, שייכות ואורח חיים נינוח, גם אם אתם לא בדיוק חיים בה מדורי דורות.

יוקר המחיה באוסטרליה, או: על איכות משלמים

יוקר המחייה באוסטרליה הוא לא בדיוק נמוך, גם אם משווים אותו למדינה כמו ישראל. אם אצלנו ישנן מסגרות ציבוריות לילדים, באוסטרליה כל המסגרות לילדים הן פרטיות. גם אם תקבלו החזרים וסבסודים, אנו מדברים על הוצאה של כ-5,000 שקלים בחודש עבור ילד במסגרת.
חכו, לא סיימנו. ילד צריך גם לאכול. למשפחה ממוצעת באוסטרליה, קניות בסופרמרקט מוערכות בלא פחות מ-2900 שקלים לחודש. לפחות הלחם והחלב עולים כמו בארץ. מי רוצה פרנץ’ טוסט?

בקיצור – אם אתם חיים באוסטרליה עם משפחתכם או אם אתם מתכוונים להקים משפחה – סביר שהוצאותיכם החודשיות לא ייפלו מטווח ה-20–25 אלף שקלים לחודש, וזה עוד לפני אחזקת רכב.

תתנחמו בעובדה שהמשכורות באוסטרליה הן גבוהות מותאמות (לרוב) ליוקר המחיה הגבוה. במיוחד אם אתם בהייטק.

מלבורן - הגירה לאוסטרליה

מדד שלושת החדרים – מחיר המגורים באוסטרליה

בהמשך לנקודתנו הקודמת, ילד צריך לגור איפשהו, לא? אז ככה: שכר הדירה הממוצע לדירת שלושה חדרים בפרברי עיר שאינה מרכזית דוגמת סידני, עומד על כ-6,200–7,500 שקלים לחודש. סכום לא מבוטל, נכון, אבל האופציה הטובה יותר היא בטוח לא לקנות. רכישת דירה באוסטרליה בסדר גודל דומה, תעלה לכם בטווח של 1,900,000–3,230,000 ₪, לא נמוך בהרבה מדירה בפרברי תל אביב.  
אז בסדר, אולי נדל"ן הוא לא הצד החזק של אוסטרליה. אבל אתם יודעים מה חד משמעית כן? המשיכו לפסקה הבאה.

 

סידני – עיר הבירה האמיתית (סתם, באמת…)

אמרתם אוסטרליה – אמרתם סידני: עיר ללא הפסקה, רב-תרבותיות ועוצמה פיננסית.

סידני נחשבת למרכז הכלכלי של אוסטרליה והתיירות בה בלתי פוסקת. בנוסף, היא מתהדרת באוניברסיטת סידני שהינה הוותיקה ביותר באוסטרליה, ומוסד הלימודים השני הגדול במדינה, לאחר הולמסגלן שבמלבורן.

בית האופרה של סידני, מרכז הבמה המרכזי באוסטרליה ואחד הפעילים והמוכרים בעולם, מארח הופעות רבות ממגוון אינסופי של מקורות אומנותיים, הכוללים כמובן את הרכבי האופרה, התזמורת סימפונית והבלט הרשמי של אוסטרליה.

אבל אם אתם יותר אנשים של להסתלבט בחיק הטבע, סידני לא פוסחת על צרכיכם. חופי הרחצה שלה נחשבים לטובים ביותר בעולם (נסו את בונדי ביץ’). מלבד אלו, תוכלו תמיד ללכת לגנים הבוטניים המפורסמים, הנמל היפהפה או סתם לשוק אמנים מקומיים המתקיים כל יום ראשון ברוקס. בקיצור, לא משנה איזה סוג פעילות אתם מעדיפים – סידני תספק אותה בהמון אהבה וסגנון.

הגילופים והגילופין – חיי תרבות באוסטרליה

אוסטרליה מחזיקה בפולקלור מרשים והיסטוריה מרתקת והיא מציעה משהו לכל אחד:

לאלו המעוניינים לצרוך אמנות, אוסטרליה מציעה מגוון מוזיאונים המציגים גם אומנות ילידית מקומית וגם אמנות עכשווית. מרכז התערוכות הבינלאומיות במלבורן, למשל, זכה להימצא ברשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק”ו.

ברחבי אוסטרליה מתקיימים אירועי תרבות רבים. פסטיבל האומנות של מלבורן מתרחש בכל אוקטובר, וכולל גם את פסטיבל הכותבים הגדול. פסטיבל האומנויות של אדלייד מתקיים בתחילת מרץ בשנים זוגיות. שני הפסטיבלים הגדולים של הקהילה הגאה באוסטרליה הם המארדי גרא הגדול והמרשים, אשר מתקיים כל שנה בסידני בחודשים פברואר/מרץ, ופסטיבל אמצע הקיץ המפורסם המתרחש במלבורן בתקופת ינואר/פברואר.

ספורט הוא גם כן חלק חשוב בתרבות האוסטרלית. אוסטרליה הגיעה להישגים בינלאומיים חשובים בקריקט, רוגבי, שחייה ורכיבה על אופניים. ענפי ספורט פופולריים נוספים הינם: שיט יאכטות, כדורגל, כדורסל ו’אוזי רולס’ – ספורט אוסטרלי ייחודי הדומה לפוטבול.

חובבי פעילויות האקסטרים למיניהן צריכים להתייחס לאוסטרליה כמֶכָּה האישית שלהם. אם תתניידו קצת מערבה, תוכלו להשתתף במגוון פעילויות מיוחדות כגון רפטינג, שיט קאנו, צפייה בלווייתנים, קפיצות בנג’י, צניחה חופשית, טיסה בכדור פורח, טיולי אופניים, טיסות צפייה בנוף ודיג במים עמוקים. להמשיך? כן, גם אנחנו חושבים שזה מספיק.

מה שבטוח, אוסטרליה מזמינה את המבקר בה לחוויה אקלקטית של שפע: איפשהו על התפר הדק בין בחינת ציורי סלע מעשה ידי האבוריג’ינים, בירה צוננת מול משחק רוגבי סוער או צלילה בגרייט ברייר ריף בקווינסלנד, בוודאי תמצאו את עצמכם.

 

קנגורו בפארק - הגירה לאוסטרליה

חי צומח דומם – שמורה לאומית אחת גדולה

באוסטרליה למעלה מ-500 פארקים לאומיים, שבשטחם מדבריות, יערות גשם, הרים ודיונות.

בין הצמחים האופייניים למקום נמנה האקליפטוס, המעטר את אוסטרליה בלא פחות מ-700 זנים שונים.

פנים המדינה נחשב לשטוח, צחיח וכמעט שלא מאוכלס. רוב האוכלוסייה גרה לאורך החוף המזרחי הצר והפורה, ועל החוף הדרום-מזרחי. הרכס הגדול עובר לאורך צדה המזרחי של היבשת מצפון לדרום, וחוצץ בין שפלת החוף לבין פנים-היבשה, היבש יותר.

אומנם באוסטרליה יש המון חיות מרתקות שכולנו אוהבים ומעריכים כמו הקואלה, הקנגורו, הוומבאט וזני תוכים צבעוניים ויפיפיים, יש גם חיות, איך נאמר… שכדאי לשמור מהן מרחק.
אך אין מנוס, השפע הטבעי של אוסטרליה היא חלק מהקסם הייחודי שלה – עכבישים או לא עכבישים.

 

יאללה, ניתן קפיצה (תמידית) לאוסטרליה. רק, מה צריך לעשות?

אם אתם מעוניינים לעשות רילוקיישן למדינת הקנגורו והברווזן, ישנן כמה אופציות:

הראשונה בהן היא, כמובן, לנצל טוב טוב קשרי משפחה אסטרטגיים. אם ילדכם אזרח או תושב קבע, אתם רשאים להגיש בקשה לוויזת הגירה של הורה. אתם תיאלצו להשתבץ ברשימת המתנה ארוכה ומעייפת וההליך עשוי לקחת מספר שנים. היי, מוטב מאוחר מאשר לעולם לא? לעומת זאת, אם אתם ילדים של אזרח או תושב קבע, ייתכן ותהיו זכאים להגשת בקשת הגירה בזמן קצר מזה.

עכשיו לקצת רומנטיקה, אם אתם נשואים לאוסטרלי, קודם כול – מזל טוב מכל הלב, ושנית כול – ייתכן שתוכלו לקבל מעמד קבע כבר בתחילת התהליך.

בן זוג מחוץ למעמד נישואין של אזרח אוסטרלי או תושב קבע רשאי להגיש בקשת הגירה. הוא יקבל אשרה זמנית שתהפוך למעמד קבע לאחר שנתיים, אם לא תיפרדו כמובן. אז שימו לב להשקיע בקשר אם אתם רוצים לחיות בקרבת איירס רוק באופן קבוע.

אם אינכם מקושרים חזק לאיזה “אוסי”, תצטרכו לעבור תהליך ששמו “שיטת הניקוד”. מדובר בהליך הבוחן את כישורי המועמד, את הידע המקצועי שלו ואת יכולת הקליטה שלו לקסם שהוא אוסטרליה. ישנם מאפיינים שונים הקובעים את תוצאות מבחן התאמה זה ואת מספק נקודות ההתאמה שיקבל המועמד, בין היתר רמת האנגלית, הגיל, הניסיון המקצועי וכן הלאה. אם קיבלתם מעל 60 נקודות – מעולה. אתם רשאים לנסות להגר.

אוסטרליה הפכה ליעד הגירה פופולרי כבר לפני זמן רב. גלי הגירה גדולים מאגן הים התיכון הגיעו לשם אחרי המלחמה בתקווה להצליח למצוא עבודה, ואליהם התווספו גלי הגירה נוספים ממדינות אסיה. כיום עדיין ישנם גלי הגירה רבים לאוסטרליה, ההבדל העיקרי הוא שכיום יש אכיפה רבה בתחום מצד רשויות החוק האוסטרליות בכל הקשור לאשרות כניסה ולסוגי הוויזה לאוסטרליה.

ע”פ נתונים עדכניים ממשרד החוץ הישראלי – ישנם כבר מעל 20 אלף ישראלים החיים אוסטרליה כיום. לדעתנו, זה רק עניין של זמן עד שנראה זינוק נוסף בנתונים אלו. אף אחד לא יכול לומר לא לקנגורו.

 

למידה נוסף על הגירה חכמה ומאורגנת לאוסטרליה, מוזמנים לגשת לחומרים השונים לקריאה נוספת:

ויזה לאוסטרליה
אפשרויות תעסוקה